Mijn eigen webwinkel en eerste blog!

Geplaatst door Aagje op 3 oktober 2016

In het jaar 2009 heeft mijn moeder haar winkel "de Pluymgraaff" opgezet in de Nieuwe Oosterstraat in Leeuwarden. Zonder ervaring is zij van start gegaan, maar met een flinke dosis passie en enthousiasme wat mijn moeder typeert en ik zo bewonder in haar. Zij kocht, en koopt, alles wat zij leuk vindt en hoopt hier ook andere mensen blij mee te maken. Het besef dat zij geen museum bezat, maar een heuse winkel, was er niet gelijk. Zo cirkelde een van haar, inmiddels vaste, klanten in de eerste week dat zij open was rond een prachtige Boeddah, een van de eerste artikelen die zij inkocht. Zij kon alleen maar denken: 'neeeeee, niet die want die vind ik zelf zo mooi'! Zij heeft snel daarna geleerd dat het handig is om wat te verdienen aan haar ondernemerschap en zo kon zij haar mooie spulletjes steeds beter loslaten. Zij geniet er enorm van als mensen verwonderd de tijd nemen om alles te bekijken en net zo blij worden van haar spullen als zij. Mijn vader, Ton gepensioneerd, staat 3 van de 6 dagen achter de toonbank en mijn moeder is er de overige dagen. Als mijn vader niet in de winkel aan het werk is maakt hij muziek, muziek instrumenten of kunst.
Gaandeweg is ook mijn zus, Flore ingewerkt in de winkel en is zowel de klanten als mijn ouders jaren met veel plezier van dienst geweest. Door een nieuwe studie is zij in de winkel minder vaak te vinden maar rondom de feestdagen, drukke periodes of andere momenten staat zij nog steeds vrolijk en behulpzaam paraat.

Het missende stukje bleek het laatste gezinslid te zijn. Ik dus. Mijn moeder heeft mij meer dan eens getracht in te zetten in de winkel. Aangezien ik jaren in Utrecht heb gewoond en mijn eigen werkveld in de zorg had is het toen niet mijn ambitie geweest. Een verhuizing terug naar het Noorden, ik ben in Friesland opgegroeid, het stichten van een gezin en de wens om een carriere switch te maken hebben hier verandering in gebracht.
Wat mij altijd heeft aangesproken is het zakelijke stukje van de winkel en daarbij de inkoop en presentatie. Het leek mij steeds meer leuk om mijn moeder te ondersteunen en daarvoor tijd vrij te maken. Zo is het idee geboren om de webwinkel te gaan dragen die is gekoppeld aan de winkel. Wij zijn gaan brainstormen en hebben hulp ingeroepen van Pool Communicatie te Oosterwolde voor het opzetten van een frisse, nieuwe website met webwinkel. De laatste weken is er hard gewerkt aan de nieuwe site en met trots kan ik zeggen dat hij dan eindelijk in de lucht is!

Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik nog niet thuis was en ben in de wereld van online verkoop, social media, website beheer, bloggen en alle termologie eromheen. Je zou rustig kunnen zeggen dat ik een leek ben. Een vette uitdaging dus!

Regelmatig zullen mijn ouders, zus of ik een blog plaatsen rondom allerhande gebeurtenissen in en om de (web)winkel en uiteraard onze mooie artikelen!

 

is toegevoegd aan het winkelwagentje
Jouw winkelwagentje.
0 producten € 0,00
Er zijn geen producten toegevoegd aan uw winkelwagen.
naar boven